Doulapaket

För dig som vill ha allt i ett

I doulapaketet ingår
– Två förlossningsförberedande samtal à 1,5 – 2h
Vi går igenom dina/era tankar och funderingar. Förlossningsförloppet, smärtlindring. Om du/ni önskar gör vi också aktiv baby-övningar.

– Enskilt partnersamtal ca 1-1,5h
Möjlighet för partner att prata om sina frågor och funderingar kring förlossningen och det kommande föräldraskapet i stort.

– Jour två veckor innan beräknad förlossning fram tills bebis är född

– Stöd under hela förlossningen

– Eftersamtal

Pris: 15 000 kr. Du får gärna göra en avbetalningsplan.

Doulatjänster

Partnerstöd

En möjlighet för icke-bärande föräldrar

Är du/ni partner(s) till någon som är gravid? Många partners känner att de inte kan lyfta sina tankar kring graviditeten och föräldrablivandet när den gravida är med eftersom de inte vill överföra eventuella negativa känslor.  Jag erbjuder en möjlighet att prata ut enskilt om rädslor, farhågor och förhoppningar.

Pris: 800kr per timme.

Profylax enligt Föda utan rädsla-metoden

För er som vill bli ett superteam inför förlossningen

Föda utan rädsla är en välkänd metod som är till för alla födande och partners – oavsett om man väljer att föda på sjukhus eller hemma, om det är första barnet eller femte.

Under kursen får du och din(a) partner(s) eller stödperson(er) möjlighet att aktivt träna på enkla, men praktiska verktyg som gör er till ett fantastiskt förlossningsteam. Vi kommer bland annat arbeta med metodens fyra verktyg – andning, avslappning, rösten och tanken, samt gå igenom det teoretiska som är viktigt att veta innan en förlossning.

För att optimera förutsättningarna för en positiv förlossningsupplevelse kommer ni efter avslutad kurs ha med er: 

  • Förståelse för hur känslor och kropp samspelar under förlossningen och hur hormonet oxytocin kan påverkas i positiv riktning.
  • Konkreta praktiska verktyg att använda er av under förlossningen när rädsla och stress tar över för att styra förlossningen mot trygghet.
  • Träning tillsammans för att få färdighet och synkar er som ett team inför förlossningen.

Kurs i grupp:
Pris: 1950 kr/ par gruppkurs eller 1495 kr/ pers

Kurs privat:
Pris: 3500kr/ par eller 6000kr/ två par.

Om du har tillgång till friskvårdsbidrag kan du använda det till profylax!

Aktiv Baby-konsultation

Hjälp din bebis att hitta optimal position i livmodern

Aktiv baby är ett antall övningar som finns till för att underlätta vid besvär under graviditet och/eller förlossningen.

Övningarna främjar en balans mellan livmoder, bäcken, muskler och ligament, vilket ger god plats till barnet som lättare kan lägga sig i optimal position i livmodern. Aktiv baby har använts framgångsrikt för att bebisar som ligger i säte eller tvärläge ska vända sig till den optimala positionen- huvud ner.

Under förlossningen kan Aktiv Baby användas med goda resultat såsom att förlossningen går framåt snabbare, att bebisen sjunker nedåt och roterar, mindre smärta osv.

I doulauppdrag ingår aktiv baby konsultation i förebyggande syfte vid förlossningsförberedande möte. Men det går även att boka en fristående konsultation.

Pris: 900 kr i lokal, 1200kr hembesök